Gebruikers

Gebruikers

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verenigingen en andere groepen die gebruik maken van de faciliteiten van Dorpshuis de Bolderik.

“Ons team bestaat uit enthousiaste mensen die de dartsport een warm hart toedragen en die het leuk vinden om toernooien te organiseren voor andere darters. Dat wil zeggen dat wij van The Silver Shadows de darters het gevoel proberen te geven dat ze hun sport kunnen beoefenen in een gezellige en sportieve sfeer.”

“Wij willen lotgenotencontact mogelijk maken en bevorderen, goede voorlichting en informatie geven en verantwoorde beweging mogelijk maken. Bovendien onderhouden wij contacten met alle organisaties en instellingen die op het gebied van de reumabestrijding werkzaam zijn, om u op de hoogte te kunnen stellen van het laatste nieuws.”

“Niemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat u kunt doen, kunt u snel iemand helpen. De EHBO-vereniging Sleeuwijk biedt verschillende cursussen en opleidingen zodat u weet wat u moet doen. De leden van onze vereniging zijn ook te vinden als ondersteuning tijdens evenementen in de regio.”

Showkorps Wilhelmina is al sinds 1898 een begrip in Sleeuwijk en omstreken. Wat begon als een kleine dorpsfanfare, is anno 2023 uitgegroeid tot een showkorps dat nationale bekendheid heeft en een graag geziene gast is op taptoes in binnen- en buitenland. Wilhelmina heeft zowel een Showkorps als een Jeugdshowkorps en is zodoende voor iedereen vanaf 6 jaar toegankelijk.

Sinds deze maand is Stichting kunst gevestigd in het dorpshuis. Stichting Kunst organiseert, in samenwerking met ervaren docenten, schildercursussen en diverse kunstzinnige workshops voor beginners en gevorderden van jong tot oud Op de website treft u alle verdere informatie aan.

“Het C. G. K. ‘Con Amore’ uit Sleeuwijk is een Christelijk Gemengd Koor dat bestaat uit 64 leden en is in 1952 opgericht. Ons repertoire bestaat uit licht klassieke muziek en het Christelijke lied. Koorleden komen niet alleen uit Sleeuwijk, maar ook uit Almkerk, Andel, Giessen, Gorinchem, Nieuwendijk, Oudendijk, Werkendam en Woudrichem.”

“Muziekschool Sleeuwijk wil graag een podium bieden voor iedereen met een passie voor muziek, ongeacht muziekstijl, cultuur en leeftijd, en tevens de mogelijkheid bieden kennis te maken met andere muzikanten. […] Samen met een zorgvuldig gekozen team van docenten willen wij zorg dragen voor kwaliteit in onze lessen en een goede begeleiding voor onze leerlingen. Een plek waar passie, gezelligheid en creativiteit samengaan in het ontwikkelen van een eigen identiteit, jouw
muziekschool”

Are you ready to dance? Onze dansstudio, gevestigd in Sleeuwijk, Woudrichem en Giessen, biedt danslessen voor kinderen en volwassenen. Onze lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus; iedereen is welkom! Dance for Days biedt een veilige omgeving waarbinnen leerlingen worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Lijkt het jou wel wat om lid te worden van de Dance for Days family? Kom dan snel langs voor een gratis proefles!

Toneelvereniging Entree begon in 1993 als een kleine amateurvereniging in Gorinchem. Na enkele jaren verhuisde het genootschap naar beneden de rivieren. Het Brabantse dorpje Sleeuwijk werd gekozen als thuisbasis. De vereniging staat bekend om de grote verscheidenheid aan voorstellingen die het in de afgelopen jaren al op de planken heeft gezet. Zo werd Fort Altena omgetoverd tot een militair kamp die als thuisbasis diende en was de oude Sleeuwijkse Albert Heijn het decor voor een hedendaags stuk over zinloos geweld.

Wil jij op een leuke manier fit worden en in teamverband een spel doen? Dan ben je bij Relax-it-Fit aan het juiste adres! Wij zijn een gemengde groep met leden tussen de 30 en 75 jaar. Ben je wat jonger of ouder? Geen probleem!

Elke les starten we met wat oefeningen, onze trainers verzinnen elke week uitdagende oefeningen die we dan zo'n 20 minuten doen. Denk hierbij aan oefeningen voor de rug, buik en benen. Na lekker opgewarmd te zijn beginnen we aan een teamsport, dat kan bijvoorbeeld voetbal, basketbal, korfbal, volleybal of badminton zijn. Iedereen mag mee doen in z'n eigen tempo.

Elke dinsdagavond sporten wij van 19:30 tot 20:30 in Dorpshuis de Bolderik in Sleeuwijk.

Voor informatie kunt u ons bereiken op relaxitfit@gmail.com

Sportvereniging Zilvermeeuw Altena is een omnisportvereniging die oorspronkelijk gevestigd is in Sleeuwijk. De vereniging bestaat inmiddels ruim 60 jaar en geeft lessen in Sleeuwijk, Woudrichem en Giessen/Rijswijk. Wij bieden verschillende sporten aan die door gediplomeerde trainers begeleidt worden. Er wordt gesport op recreatief niveau en met onze selectiegroepen turnen doen we aan wedstrijden mee.

Dansen moet voor iedereen een vorm van ontspanning en een grote mate van gezelligheid zijn, het maakt niet uit of je jong, oud, single of met z'n tweeën bent.
Ons motto is altijd: "wanneer je kan lopen, kan je dansen en wij leren je het maatgevoel". Bij ons leer je in korte tijd je vrij over de dansvloer te bewegen. Of dit nu is bij een feest, een bruiloft of een andere gelegenheid. Je staat niet meer met twee linkervoeten aan de rand van de dansvloer.

Veul Schik is één van de twee dartteams die De Bolderik als thuisbasis hebben. Ze spelen om de week een thuiswedstrijd op vrijdag.

Extra gebruikers in de wintermaanden

Sportiviteit en gezelligheid gaan perfect samen bij de Sleeuwijkse Korfbalvereniging. In de wintermaanden wordt er getraind in de sportzaal van De Bolderik, in de zomer spelen we op ons nieuwe kunstgrasveld op De Roef. Korfbal is een toegankelijke sport voor alle leeftijden en kan op ieder niveau gespeeld worden.

In de wintermaanden maakt ook de Sleeuwijkse voetbalvereniging gebruik van de sportzaal in De Bolderik. Ook bij de voetbalvereniging kunnen sporters van iedere leeftijd en ieder niveau terecht. De vrouwenafdeling van VV Sleeuwijk is erg groot. In de winter wordt er soms in de zaal getraind en worden er toernooitjes in de zaal georganiseerd.

Nog vragen?

In overleg is er veel mogelijk bij De Bolderik. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
Contact opnemen