Programma Koningsdag in Sleeuwijk

Programma Koningsdag in Sleeuwijk

De Oranjevereniging van Sleeuwijk heeft – ondanks de strenge voorwaarden die gelden voor kleinschalige evenementen tijdens Corona – in samenwerking met dorpshuis De Bolderik en de plaatselijke middenstand toch een mooi programma samengesteld.

Om Sleeuwijk er zo feestelijk mogelijk uit te laten zien, vraagt de Oranjevereniging aan de inwoners van Sleeuwijk te vlaggen vanaf zonsopgang. Onder de eerste inwoners die hun vlag hebben uitgestoken wordt een heerlijke taart – ter beschikking gesteld door Bakkerij Verba – verloot. Post een foto op een van onze sociale media!

Om 9:30 uur starten we met een versierde kinderfietstocht door Sleeuwijk. Aan de kinderen wordt gevraagd hu fiets zo mooi mogelijk te versieren met het thema Koningsdag. Het is helaas niet mogelijk om gezamenlijk te vertrekken. Ieder kind dient (al dan niet vergezeld door ouders) vanuit huis te vertrekken en dan de route te volgen. Het is heel lastig, maar de gemeente heeft gevraagd groepsvorming te voorkomen. Voor de 3 mooist versierde fietsen zijn hele mooie prijzen beschikbaar, gesponsord door Stichting De Bolderik. 

Uiteraard zal er langs de route Corona proof voor alle kinderen wat lekkers zijn.

Opgeven kan tot maandagavond 26 april bij De Bolderik of via info@oranjeverenigingsleeuwijk.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze fietstocht. De prijzen zullen op 28 april op het terras van De Bolderik worden uitgereikt. Omdat we nog niet weten hoe de voorwaarden hiervoor zijn, volgt later het tijdstip.

Om 12:30 uur starten we met een geweldige autopuzzeltocht met een twist. De tocht duurt ongeveer 2,5 – 3 uur en we gaan op zoek naar een ontsnapte bankrover en zijn koffer met geld. Er zitten verrassende elementen in voor zowel jong als oud. De kosten voor 2 personen bedragen € 10,00 inclusief een lunchpakket en versnaperingen onderweg. Voor iedere extra persoon in de auto wordt € 5,00 extra berekend. Aanmelden kan bij De Bolderik of via info@oranjeverenigingsleeuwijk.nl.  tot uiterlijk zondag 25 april 00.00 uur. Uiteraard maken we er een wedstrijdelement van. 1ste prijs : ballonvlucht voor de inzittenden, 2de prijs : hotelovernachting incl. ontbijt voor de inzittenden en de 3de prijs is een diner voor de inzittenen.

Ook deze autopuzzeltocht is Corona proof georganiseerd en de prijsuitreiking is eveneens op 28 april. In verband met de coronavoorschriften zijn slechts 2 personen per auto toegestaan, behalve als de inzittenden uit één gezin komen.

Ondanks alles gaan we er een geweldige dag van maken.